Restoranai, kavinės
  • MIYAKO_main

Miyako

3 AUKŠTASTEL. +370 618 52 112, +370 (5) 248 7060Vieta plane

Restorane „Miyako“ p.c. EUROPA svečiai gali išbandyti tradicinius japoniškus patiekalus, patirti japonišką aplinką bei pasigrožėti puikiu virtuvės šefo darbu. Japonų virtuvės autentiką ir kokybę restorane „Miyako“ užtikrina virtuvės šefas Katsumi Hinohara.

Sušiai ir sašimiai gaminami bare tik svečiui užsakius, nes viena svarbiausių japonų virtuvės taisyklių yra maisto šviežumas. Dar japonai tiki, kad geriausias būdas iškepti žuvį yra nekepti jos visiškai, tad Katsumi Hinohara siūlo įvairiausių rūšių sušių ir sašimių, kuriems paruošti naudojama žalia žuvis ar jūros gėrybės.

„Miyako“ galėsite paraugauti  ir „Shabu-Shabu“ – tradicinio japoniško patiekalo ir ritualo viename. Lietuviškai „Shabu-Shabu“ reiškia pliukšt-pliukšt – toks patiekalo muzikalumas išgaunamas  kiekvieną sudedamąją dalį panardinant virti į karštą sultinį. „Shabu-Shabu“ gaminamas iš čia pat ypač plonai riekelėmis pjaustytos mėsos, grybų, tofu sūrio ir daržovių. Būtent nuo pjaustymo kruopštumo priklauso, kaip atsiskleidžia natūralus sudedamųjų patiekalo dalių skonis. Atskleisti natūralų, o ne kurti naują skonį – dar viena japonų virtuvės paradigma.

Restorano asortimentą papildo tradicinės japoniškos sriubos, karšti japonų patiekalai kushiyaki – ant bambuko iešmelio sunerti mėsos ar jūros gėrybių kepsneliai. Salotų mėgėjams siūlomos salotos su jūros dumbliais ir jūros gėrybėmis. „Miyako“ siūloma įvairių žaliosios arbatos rūšių – juk tai neatsiejama japonų virtuvės dalis, geriama valgant bet kokius patiekalus.

80 vietų restoranas „Miyako“ architektūros požiūriu tarsi padalintas į keturias zonas: „stiklo“ kambarys, tatami kambariai, bendra salė ir baras. Aplinkoje gausiai panaudotos tiesios linijos ir geometrinės formos, bambukų šešėlių grafika, „akmenukų sodas“, švelni prieblanda, japoniškos melodijos kuria tinkamą atmosferą pajusti prigimtinį patiekalų skonį.

Darbo laikas:  I-VI 11.00 – 21.00 val; VII 11.00 – 21.00 val.

 Miyako

 Miyako.lt

Atskleisti natūralų produktų skonį – japonų virtuvės paradigma
X